تعیین سن مناسب برای فرستادن کودک به مهدکودک

سپردن کودکان به مهد کودک یکی از چالش‌های بزرگ برای بسیاری از خانواده‌هاست و این موضوع در خانواده‌های دارای مادر شاغل اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. سوال بزرگی که برای این گونه خانواده‌ها مطرح می‌شود این است که مهد کودک بهتر است یا خانه؟ نظرات مختلفی با توجه به شرایط و میزان وابستگی کودک به پدر و مادر در این خصوص وجود دارد.

اگر چه معضلات فراوانی در رابطه با فرستادن کودک به مهد کودک مانند احتمال بروز اضطراب جدایی در کودکان وجود دارد اما با در نظر گرفتن و پیاده سازی تدابیری مانند همراه شدن والدین با کودک در روز‌های اولیه می‌توان از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری به عمل آورد. بنابراین می‌توان گفت که والدین می‌بایست با توجه به شرایط زندگی و نیز نوع رفتار و احساسات کودک خود برای انتخاب سن مناسب ثبت نام کودکشان در مهد کودک تصمیم‌گیری کنند.


محیط مهد کودک برای کودکان زیر ۳ سال

به طور معمول کودکان از سن ۳ سالگی به بعد نیاز به رشد و استقلال بیشتری داشته و مهد کودک محلی مناسب برای تحقق این مهم است. با این حال گاهی برخی از خانواده‌ها به دلیل شاغل بودن مادر مجبور به فرستادن کودک مهدکودک در زیر ۳ سال هستند و این در حالیست که در این سن کودکان نیاز به توجه و تمرکز بیشتری بر روی رشد و نمو و خود دارند؛ بنابراین سنین زیر ۳ سال برای فرستادن کودک به مهد کودک چندان توصیه نمی‌شود. یکی از راه حل‌های مناسب برای مادران شاغل در چنین شرایطی این است که در زمان کاری سرپرستی کودکان را به یکی از نزدیکان ماند مادربزرگ بسپارند.


سن مناسب برای مهدکودک

پیشتر روانشناسان بر این امر اتفاق نظر دارند که بهترین سن برای فرستادن کودکان به مهد کودک سنین بالای ۳ سالگی است. کودک تا قبل از ۳ سالگی نیاز به امنیت و محبت بیشتری از جانب خانواده‌ی خود دارد. اگر کودک در سنی غیر از سن مناسب وارد مهدکودک شود، احساس طرد شدگی از سوی پدر و مادر به او دست خواهد داد و  این احساس منفی در شکل گیری شخصیت کودک تاثیر منفی به جا خواهد گذاشت. بنابراین در صورت امکان بهتر است کودکان تا رسیدن به ۳ سالگی به مهدکودک فرستاده نشوند. با این حال در صورت شاغل بودن مادر بهتر است کودکان تا زمان رسیدن به سن مناسب، نزد یکی از نزدیکان مانند پدر بزرگ و مادر بزرگ یا عمه و خاله نگهداری شوند.


مزایا و معایب حضور کودکان در مهد کودک

فرستادن کودکان به مهد کودک دارای ویژگی‌های مثبت و منفی مختلفی است. در ادامه به معرفی مهم‌ترین نکات درباره‌ی ویژگی ها‌ی مثبت و منفی رفتن کودکان به مهدکودک پرداخته شده است:

مهمترین معایب فرستادن کودک به مهد کودک در سنین مختلف

احتمال بروز اضطراب جدایی در کودک

یادگیری رفتار‌های غلط از دیگر کودکان

بالا رفتن احتمال ابتلا به بیماری‌های واگیردار مانند سرماخوردگی

عدم رعایت نکات بهداشتی مانند شستن دست‌ها در هنگام غذا خوردن

ناسازگاری کودکان با یکدیگر در مهدکودک

بروز تدخالات تربیتی به دلیل تفاوت‌های فرهنگی در میان کودکان

مهمترین مزایای فرستادن کودک به مهد کودک در سنین متفاوت

تسریع در روند یادگیری برخی از مهارت‌های اولیه در کودکان

فراگیری رفتار‌ها و مهارت‌های اجتماعی

آشنایی با مفاهیمی همچون همکاری و شراکت

تعامل با دوستان و هم سن و سالان

یادگیری همچین مواردی همچون به احترام به قانون و حق و حقوق دیگران

رسیدن به حس استقلال بیشتر در کودک

بالا رفتن حس اعتماد به نفس و رشد ذهنی کودک

پرورش خلاقیت و استعداد‌های کودک


منبع: سایت ستاره